EtusivuOhjeitaTulostamiseen sopiva versio

Ohjeita

Hyödyllisiä vinkkejä.

1. Yleistä

1.1. Ohje näytön kuvan kopioimiseksi

Näytön kuvan voit kopioida seuraavasti

1. Avaa näyttö, josta haluat kuvan.
  2. Paina Print Screen -näppäintä (löytyy yleensä Delete - Insert näppäinten yläpuolelta).
  3. Avaa Word tms. ohjelma johon voi liittää kuvia ja valitse siellä uusi tiedosto.
  4. Paina CTRL + V tai klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja klikkaa "Liitä", jolloin ottamasi kuva tulee avaamaasi tiedostoon.
  5. Tallenna kuva sellaiseen paikkaan josta se löytyy helposti ja voit liittää sen sähköpostiin tai tukipyyntölomakkeelle kohtaan "Lisää liitetiedosto (vapaaehtoinen)".

1.2. Gmail-sähköpostiosoitteet

Jos asiakas, jolla on Gmail-osoite, ilmoittaa saaneensa kirjastosta sähköpostiviestejä, jotka eivät ole hänelle tarkoitettuja, niin syynä on useimmiten se, että Gmail ei huomioi sähköpostiosoitteiden pisteitä.

Esimerkiksi villevirtanen ja ville.virtanen ovat sama osoite. Tätä voi testata lähettämällä gmailiin postia itselleen ja laittaa vaikka osoitteen jokaisen kirjaimen väliin pisteen, niin viesti tulee perille.

Lisätietoja Googlelta linkistä https://support.google.com/mail/answer/10313?hl=fi